Професійне свято українських військовиків вирішили об’єднати з днем відкритих дверей. Усі, хто з 9-ї до 15-ї години сьогодні, 6 грудня, прийде в частини та на кораблі, матимуть змогу ознайомитися із зразками військової техніки та озброєння, навчально-матеріальною базою і побутовими умовами, в котрих живуть солдати та матроси.
Заходи до 21-ї річниці Збройних Сил України у Військово-Морських Силах розпочнуться святковим концертом переможців огляду-конкурсу художньої самодіяльності частин Севастопольського гарнізону. До цієї дати в музеях, бібліотеках, клубах військових частин, народознавчих світлицях уже оформлено тематичні виставки.
Як повідомляє прес-центр командування ВМСУ, в гарнізонах українського військового флоту пройдуть урочисті збори і концерти. В Севастополі сьогодні представники командування, члени військової ради флоту, підрозділ почесної варти та військовий оркестр проведуть урочистий ритуал покладання вінків та квітів до Меморіалу героїчним захисникам Севастополя у 1941—1942 роках. А військові оркестри маршируватимуть вулицями міст і населених пунктів. Завершенням свята стануть феєрверки о 21.00.