Рекордною кількістю голосів за всі шість скликань — 84 «за» депутати Івано-Франківської обласної ради обрали новим головою ради керівника депутатської фракції Всеукраїнського об’єднання «Свобода» Василя Скрипничука.

 

Нагадаємо, що прикарпатські обранці збирались провести дві сесії поспіль. Робочу та позачергову, на якій планувалось обрати нового голову ради. Проте обласні депутати вирішили не відкладати на «завтра» те, що можна зробити «сьогодні».

Порядок денний 19-ї сесії налічував 61 питання. Розпочали зі звіту голови обласної ради Олександра Сича, котрий лаконічно перелічив усі позитивні напрацювання обласного органу місцевого самоврядування і за звітний період, і за два роки діяльності зокрема. Було відзначено позитивні консолідаційні процеси в роботі депутатського корпусу, коли «завдяки спільним зусиллям, без огляду на партійну приналежність, депутатам вдавалось не тільки знаходити порозуміння, а й приймати одностайні рішення при розгляді важливих соціально-економічних питань». Звіт заслухано без зауважень та запитань. Так само динамічно депутати розглянули й решту запланованого, внісши деякі зміни до цьогорічного бюджету та кількох регіональних цільових програм, порядок денний було вичерпано. Тоді один із обранців запропонував обрати голову ради саме на цій сесії, тим паче що Олександр Сич, а також його перший заступник Василь Гладій та голова бюджетної комісії Володимир Шкварилюк уже подали заяви про складання посадових повноважень. Пропозицію було підтримано і уже екс-голова, за дорученням кількох депутатських фракцій, запропонував на облрадівське крісло кандидатуру свого однопартійця Василя Скрипничука.

Інших пропозицій не було, тож після перерви депутати приступили до процедури таємного голосування. За його результатами, із 89 зареєстрованих у залі депутатів, 84 — віддали свої голоси за В. Скрипничука. «Результат свідчить сам за себе», — відзначив, вітаючи свого наступника Олександр Сич і висловив сподівання, що «обласна рада й надалі буде націлена на конструктивну співпрацю».

У свою чергу, Василь Скрипничук, дякуючи за високу довіру колег, заприсягся на Євангелії та Конституції зробити все залежне від нього задля забезпечення тісної співпраці між усіма обранцями, органами місцевого самоврядування та державної влади.

За поданням уже нового голови також майже одностайно депутата Олександра Левицького обрано першим заступником, а Юрія Бабія — головою бюджетної комісії.

 

Івано-Франківськ.

Довідково

Скрипничук Василь Михайлович народився 22 червня 1958 року в селі Маркова Богородчанського району Івано-Франківської області. Має дві вищі освіти. У 1979 році закінчив Івано-Франківський державний педагогічний інститут імені Василя Стефаника, за фахом — вчитель, а у 1997 році — юридичний факультет Прикарпатського університету імені В. Стефаника, за фахом — юрист. Кандидат юридичних наук, доцент. Тричі обирався депутатом Івано-Франківської обласної ради: у 1990, 1994 та 2010 роках. Останнє місце роботи — керуючий справами виконавчого апарату Івано-Франківської обласної ради. Член політичної партії Всеукраїнське об’єднання «Свобода».