Національна експертна комісія України (НЕКУ) з питань захисту суспільної моралі розглянула питання про дотримання вимог Загальнодержавної програми «Національний план дій щодо реалізації Конвенції ООН про права дитини» на період до 2012 року» стосовно заборони розміщення реклами (крім соціальної) в підручниках, щоденниках та іншій друкованій продукції шкільного призначення.
За результатами перевірки прийнято відповідне рішення та направлено листа до Кабінету Міністрів. Рішення розглянуто і Державною митною службою України, яка має здійснювати контроль на відповідність вимогам чинного законодавства продукції, що ввозиться з інших країн.
Скажімо, за стандартом ДСТУ 4736:2007 «Зошити шкільні. Технічні умови», на обкладинці дозволено розміщувати ілюстровану та навчальну інформацію державною мовою після узгодження її змісту з профільним міністерством.
До речі, до переліку продукції, що підлягає обов’язковій сертифікації в Україні, друковані товари для школярів не включено. НЕКУ попросила КМУ розв’язати цю проблему.
Вл. інф.