Незабаром відкриється нова науково-технічна бібліотека НТУ «Харківський політехнічний інститут». Її будівництво обійшлося у понад 30 млн. грн. і фінансувалося переважно за залучені кошти. Частину з них перерахували колишні випускники вузів — зокрема, члени Асоціації політехніків.

За словами директора бібліотеки Лариси Семененко, до послуг читачів — 6 поверхів сховища та 5 поверхів зони обслуговування. Фонд бібліотеки становить 1,5 млн. книжок. Тут працюватиме чотири абонементи. Читальні зали обладнали комп’ютерами, у бібліотеці є Wі-Fі. Контролювати видачу літератури допоможе радіочастотна ідентифікація видань. Тепер книжки, які перебувають у відкритому доступі, а також контрольні й особливо цінні екземпляри, періодичні видання одержать радіомітку. А в читацькі квитки будуть вбудовані чипи, які спроможні захистити від несанкціонованого входу в бібліотеку та виносу книг.

Кажучи про переваги нової бібліотеки, Л. Семененко зазначила, що тепер читачеві, щоб замовити книгу, достатньо зайти в електронний каталог. Електронна база бібліотеки поки що включає 6 тисяч примірників.