Комітет Верховної Ради з питань європейської інтеграції визнав низку законопроектів такими, що не суперечать праву Європейського Союзу та зобов’язанням України в рамках Ради Європи.
Зокрема, комітет визнав таким, що не суперечить праву Європейського Союзу, проект закону про порядок постачання природного газу населенню країни.
Члени комітету зазначили, що за предметом правового регулювання законопроект належить до сфери енергетики і регулюється у законодавстві Європейського Союзу Договором про заснування Енергетичного Співтовариства від 1.07.2006; Директивою 2003/55/ЕС Європейського парламенту й Ради Європи стосовно загальних засад функціонування внутрішнього ринку природного газу тощо.
За висновком комітету, законопроект не суперечить праву Європейського Союзу, оскільки відповідає загальній його спрямованості на забезпечення системного підходу щодо створення та функціонування ринку природного газу та його подальшого розвитку. Також комітет визнав таким, що не суперечить зобов’язанням України в рамках Ради Європи, проект закону про внесення змін до Закону «Про засади державної мовної політики» (про мову друкованих засобів масової інформації). Мета законопроекту — посилити підтримку української мови у сфері друкованих засобів масової інформації.
Народні обранці зазначили, що в рамках Ради Європи питання застосування мов регламентуються Європейською хартією регіональних мов або мов меншин 1992 року, яка ратифікована Україною 15 травня 2003 року (закон 
№ 802-ІУ).
Відповідно до преамбули Хартії, зауважили експерти комітету, діяльність держав у царині підтримки і захисту регіональних і міноритарних мов не повинна зашкоджувати державній мові та необхідності вивчати її.
Члени комітету дійшли висновку, що запропонований законопроект не тільки не суперечить зобов’язанням України за Європейською хартією регіональних мов або мов меншин, але скерований на ствердження її дії в нашій країні.
Вл. інф.