Минулої п’ятниці біля приміщення, де проходять сесії Рівненської обласної ради, перед початком сесійного засідання мітингували працівники ЗАТ «Рівненський ливарний завод», що в селі Городок Рівненського району, вимагаючи від депутатів та керівництва області вплинути на ситуацію щодо виплати їм заборгованої заробітної плати.
— Працівникам не виплачено заробітну плату за січень—червень, — розповідає учасник пікетування, профспілковий активіст Арсентій Красніков, який доніс вимоги колективу ливарного заводу до депутатів облради, виступивши на сесії. — Після того, як у липні після наших акцій протесту в ситуацію втрутились облдержадміністрація і прокуратура, нам, хоч із запізненням, почали виплачувати зарплату за липень, серпень, вересень, однак за півроку завод нам заборгував по зарплаті чималеньку суму. Затримуються виплати і за жовтень.
Пікетників турбує те, що по згаданому підприємству порушено процедуру банкрутства (ухвала господарського суду Рівненської області № 5019/2862/11 від 30 грудня 2011 року). Якщо працівників не буде включено до реєстру кредиторів, вони залишаться без кровно зароблених коштів. Напругу посилює і той факт, що не виконуються рішення судів щодо виплати боргів ливарникам. У кулуарах ходять чутки, що за підприємством стоять дуже впливові власники, тому воно так грубо порушує трудове законодавство України.
Жваву дискусію як на постійних комісіях, так і на сесії Рівненської обласної ради викликало питання щодо прийняття у спільну власність територіальних громад області частки у майні комунального закладу «Стадіон «Авангард» Рівненської міської ради. Згоду на це попередньо дала сесія Рівненської міської ради.
Побудований ще 1970 року, стадіон «Авангард» у Рівному нині в жалюгідному стані. Місту ж бракує коштів, аби відремонтувати цю споруду. Тож за обопільною згодою депутатів Рівненських міської та обласної рад прийнято компромісне рішення про те, що стадіоном опікуватимуться як міська, так і обласна територіальна громади. Це дасть змогу акумулювати кошти міського та обласного бюджетів (із залученням спонсорів, меценатів) для того, щоб ця спортивна споруда була відремонтована і надалі утримувалась в належному стані, а також стала одним із центрів розвитку фізкультури і спорту на Рівненщині.
Дорогий імпортний газ спонукає НАК «Нафтогаз України» до розвідки запасів нафти і газу. Тож сесія Рівненської обласної ради задовольнила клопотання згаданої Національної акціонерної компанії щодо отримання спеціального дозволу на користування надрами з метою геологічного вивчення, в тому числі дослідно-промислового видобування нафти і газу в межах Пелчанської площі (це територія Дубенського, Млинівського та Радивилівського районів Рівненської області).
Перше після парламентських виборів засідання сесії Рівненської обласної ради не обійшлося без скандалу. Фракція ВО «Батьківщина» жорстко відреагувала на бажання трьох своїх депутатів балотуватись у народні депутати або самостійно вести агітацію за кандидата, якого не погодив з’їзд цієї політичної сили. Відтак одразу трьох депутатів виключили з партії і з фракції. Однак ті ініціювали й оголосили про створення депутатської групи «Рівненщина», до якої, крім них, увійшли депутати обласної ради від «Сильної України» та «Нашої України». Тож тепер у депутатській групі «Рівненщина» тринадцять людей.
 
Рівне.