За словами головного лікаря міськлікарні №5 «Центр охорони здоров’я матері і дитини» Анатолія Токарєва, у Севастополі народжуваність зростає: в середньому за чотири останні роки щорічно на світ з’являється більше 4 тисяч дітей. Зростання особливо помітне в порівнянні з кінцем 90-х років минулого століття. «Я сподіваюся, що за 2—3 роки ми досягнемо цифри в 5 тисяч дітей на рік. За моїми прогнозами, у нас може бути природний приріст за 3—4 роки, тобто народжуваність перевищуватиме смертність», — вважає А. Токарєв.
До свята проведуть регату
Журнал Міністерства оборони України «Військо України» спільно з Федерацією вітрильного спорту України проводить вітрильну регату, приурочену до святкування Дня Збройних Сил, який відбудеться 6 грудня. Змагання пройдуть 17—18 листопада в акваторії Севастопольської бухти, в них візьмуть участь імениті українські яхтсмени, спортсмени армійських і флотських клубів.
Основна мета, яку ставлять перед собою організатори регати, — привернути увагу громадськості, армійської та флотської молоді до здорового способу життя. Крім того — продемонструвати, наскільки навички управління вітрильниками сприяють професійній підготовці майбутніх офіцерів флоту й військових моряків.
Фото Миколи МАГДИЧА.