Комітет Верховної Ради з питань сім’ї, молодіжної політики, спорту та туризму рекомендує парламенту прийняти за основу та в цілому законопроект про внесення зміни до статті 18 Закону «Про державну допомогу сім’ям з дітьми».
 Законопроектом (№ 11383) пропонується удосконалити систему державної підтримки дітей-інвалідів із числа дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, над якими встановлено опіку, шляхом невираховування державної соціальної допомоги із загальної суми на них.
Зокрема, планується встановити, що в разі, коли виплачуються призначені в установленому порядку пенсія, аліменти, стипендія, державна допомога, її розмір на дитину, над якою встановлено опіку, визначається як різниця між двома прожитковими мінімумами для особи відповідного віку та розміром призначених пенсії, аліментів, стипендії тощо (крім соціальної допомоги, що виплачується на дітей-інвалідів).
Під час засідання наголошувалося, що для здійснення таких виплат необхідно виділити з державного бюджету на 2013 рік 17,35 мільйона гривень.