Комітет Верховної Ради з питань європейської інтеграції визнав низку законопроектів такими, що не суперечать праву Європейського Союзу та зобов’язанням України в рамках СОТ.
Зокрема, комітет розглянув проект закону про продовольчу безпеку України (№ 
11378), мета якого — врегулювати відносини між державою і учасниками ринку продовольства (виробниками, постачальниками й споживачами), що гарантуватиме високий рівень продовольчого забезпечення населення країни якісними і доступними за ціною продуктами.
На засіданні зазначалося, що законопроект за предметом правового регулювання належить до сфери захисту прав споживачів, охорони здоров’я та життя людей, правовідносини якої регулюються Регламентом 178/2002 Європейського Парламенту та Ради, який встановлює основні принципи і вимоги до законодавства про харчові продукти, а також Регламентом 852/2004 щодо гігієни харчових продуктів тощо.
Комітет дійшов висновку, що законопроект не суперечить праву Європейського Союзу та зобов’язанням України в рамках COT.
Крім того, парламентарії розглянули законопроект про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо врегулювання питання поводження із собаками потенційно небезпечних порід (№11006), яким пропонується внести зміни до Закону «Про захист тварин від жорстокого поводження». Також пропонується визначити особливості утримання таких собак.
Народні обранці зазначили, що за предметом правового регулювання законопроект належить до сфери охорони здоров’я та життя людей, тварин і рослин. Її правовідносини в ЄС регулюються Договором про функціонування Європейського Союзу та Європейською конвенцією про захист домашніх тварин (Страсбург, 13 листопада 1087 року, Рада Європи;), яку підписали Австрія, Бельгія, Кіпр, Болгарія, Греція, Данія, Фінляндія, Франція, Німеччина, Чехія, Італія, Латвія, Литва, Люксембург, Норвегія, Португалія, Румунія, Швеція.
За висновком комітету, положення законопроекту не суперечать Європейській конвенції про захист домашніх тварин.
Вл. інф.