Комітет Верховної Ради з питань екологічної політики, природокористування та ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи підтримує проект закону про внесення змін до Кримінального кодексу та Кодексу про адміністративні правопорушення (щодо посилення відповідальності за випалювання рослинності або її залишків).
Законопроектом (№11309) пропонується посилити вплив на правопорушників, які випалюють стерню, луки, пасовища, ділянки зі степовою, водно-болотною та іншою природною рослинністю, її залишки та опале листя в смугах відводу захисних лісонасаджень автомобільних доріг і залізниць, у парках тощо.
Зокрема, передбачається внести зміни до Кримінального кодексу та Кодексу про адміністративні правопорушення, які підвищують розміри санкцій за випалювання рослинності, розташованої на земельних ділянках у межах чи за межами населених пунктів. Крім того, зростуть штрафи за знищення або пошкодження іншим загальнонебезпечним способом стерні, сухих дикоростучих трав на землях сільськогосподарського призначення, розмір яких є більшим, ніж гектар. Також законопроектом планується розширити коло осіб, котрі можуть розглядати справи про адміністративні правопорушення.