Міністр оборони України Дмитро Саламатін та командувач Військово-Морських Сил ЗС України віце-адмірал Юрій Ільїн побували на Миколаївщині.
На Чорноморському суднобудівному заводі (ЧСЗ) гості ознайомилися з будівництвом першого українського корвету «Володимир Великий» (на знімку). Перший корабель цієї серії проекту 58250 на підприємстві було закладено торік у травні за участі Президента Віктора Януковича. Цікавилися представники Міноборони також перебігом ремонтних робіт на трьох військових кораблях — «Кіровоград», «Придніпров’я», «Костянтин Ольшанський». Генеральний директор ПАТ «ЧСЗ» Валерій Калашников запевнив, що все йде за графіком, і кораблі стануть у стрій як заплановано.
На підприємстві для цього є всі можливості. Виробничі дільниці та поточна лінія будівництва суден розташовані в критому приміщенні. Потоково-позиційне виробництво спеціалізоване на серійне виробництво суден дедвейтом до 9000 тонн. Для кораблів водотоннажністю до 105000 тонн завод має два силових стапелі. Нині у «ЧСЗ» є гарні перспективи для розвитку, перебуваючи в складі суднобудівного холдингу «Smart Marіtіme Group» (Україна).
На Миколаївщині міністр оборони та командувач ВМС відвідали також авіаремонтний завод «НАРП» та військову частину.
Фото надане прес-службою ЧСЗ.