Комітет Верховної Ради з питань охорони здоров’я рекомендує парламенту прийняти за основу та в цілому законопроект про внесення змін до деяких законів України щодо інформування населення про вміст у харчовій продукції генетично модифікованих організмів.
Документ (реєстр. №11299), зокрема, забороняє обіг харчових продуктів, які містять ГМО або які отримані з їх використанням, до моменту державної реєстрації цих ГМО. Крім того, на етикетці харчових продуктів пропонується відображати інформацію про ГМО лише у разі наявності в них зареєстрованих в установленому порядку генетично модифікованих організмів або складових (інгредієнтів), які було вироблено в обсягах, що перевищують 0,9 відсотка.
Члени комітету наголошували на тому, що такий підхід до маркування продукції з ГМО застосовується у законодавстві країн Європейського Союзу, Російської Федерації, США, Канади та інших країн. Зокрема, згідно з вимогами Регламентів Європейського Парламенту і Ради від 22 вересня 2003 року 
№ 1829/2003/ЄС та 
№ 1830/2003/ЄС, харчові продукти, що вироблені з ГМО і містять генетично модифіковані джерела, підлягають обов’язковому маркуванню у разі, якщо продукт містить понад 0,9 відсотка ГМО. Якщо ж вміст ГМО не перевищує цього рівня, продукт може бути виведений на ринок без спеціального маркування.
Учасники обговорення зазначили, що до 2010 року в Україні також було встановлено аналогічні вимоги до маркування продукції з ГМО згідно із відповідною урядовою постановою. Проте після ухвалення 17 грудня 2009 року законів «Про внесення змін до Закону України «Про безпечність та якість харчових продуктів» щодо інформування громадян про наявність у харчових продуктах генетично модифікованих організмів (ГМО)» та «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо надання інформації про вміст у продукції генетично модифікованих компонентів», в Україні було запроваджено вимогу щодо обов’язкового маркування усієї харчової продукції написами «без ГМО» або «з ГМО». На думку народних обранців, практика застосування норм зазначених законів засвідчила їх неефективність.