У селищі Братське, що на Миколаївщині, відкрили оновлений районний Будинок культури. На його реконструкцію пішло 4 мільйони гривень.

 

Десять років тому цей заклад згорів. Мешканці селища казали, що громада втратила живий скарб, який об’єднував усіх та наповнював оптимізмом. Відтоді споруда без підлоги і стелі стояла пусткою. Її капітальний ремонт вимагав надто великих коштів, виділити які небагатому аграрному району було не під силу.

За словами голови Братської райдержадміністрації Тетяни Підборської, трохи більше року тому до них спеціально приїхав голова ОДА Микола Круглов, щоб визначитися, що далі робити з будівлею. Зібратися й відремонтувати її сяк-так силами районної громади? Тоді об’єкт перетвориться на «довгобуд». Якщо застосувати сучасні будівельні технології, то і в обласному бюджеті коштів не вистачить. Вирішили клопотати про надання коштів для братського Будинку культури перед державою — щоб відремонтований об’єкт став одним із найкращих закладів області.

І кошти із державної скарбниці надійшли. Це дало змогу будівельникам швидко розпочати ремонтні роботи й у намічений строк здати об’єкт.

До речі, навіть у первозданному вигляді будівля не мала таких переваг, як нині. У розпорядженні художників — виставковий зал, у відвідувачів інших студій (хореографічної, спортивного, бального, народного танцю) — танцювальний. Тим часом хоровий та естрадний гуртки займаються в музичному залі. Одне слово, дорослі та діти можуть тепер обирати собі улюблений вид культурного дозвілля у зручний для них час.

На урочистому відкритті закладу, як то кажуть, яблуку ніде було впасти. Люди зізнавалися, що оновлений Будинок культури додає їм надії та впевненості у завтрашньому дні.

Фото надано прес-службою ОДА.

З полотнами місцевих художників знайомляться перші відвідувачі оновленого Будинку культури.