Мала і Велика Коренихи — дві мальовничі окраїни обласного центру, які декілька років тому отримали статус міста. Обидві місцеві школи — найстаріші загальноосвітні заклади Миколаєва: ЗОШ № 23 у Великій Коренисі 150 років, а ЗОШ № 21 у Малій Коренисі нещодавно виповнилося 100.

— Ми хоч тепер і в місті, але корені наші сільські, чим і пишаємося, — каже директор ЗОШ-21 Антоніна Рень.

...Зізнаюсь, приємно здивувалася, коли хлопчики (на знімку) після знайомства почали навперебій хвалити своїх наставників.

— У нас дуже мало дітей, які погано вчаться, — розповідає Артур Білоусов. — Тому педагогів не можна не любити. Наприклад, учитель фізичної культури і праці Олександр Степанович Найдіч у вихідні з нами грає у футбол і теніс, а викладач світової літератури Світлана Петрівна Племедяли пише вірші на день народження вихованців. Учителі історії і географії Надія Валеріївна Цох і англійської мови Світлана Анатоліївна Паламарчук з нами їздять у театри, на концерти, в інші міста...

Фото автора.

До речі

У Миколаївському муніципальному колегіумі проведено ІІ обласний турнір юних математиків імені професора Валентина Лейфури. Більшість із двох десятків команд представляли школярі із сільських закладів.

Колегіум — математична колиска регіону. Тут навчається понад півтори тисячі здібних до точних наук юнаків і дівчат. Не дивно, що перше і друге місця на турнірі посіли саме команди цього закладу. Серед переможців (третє місце) і сільські учні...