23 жовтня з Миколаєва у пункт постійного базування відбув малий розвідувальний корабель «Переяслав» (на знімку) Військово-морських сил, який на Чорноморському суднобудівному заводі перебував на плановому комплексному ремонті.
Так, за інформацією прес-служби ЧСЗ, на підприємстві особливу увагу звернули на ремонт підводної частини корпусу, спеціального озброєння, навігаційного обладнання, гвинто-рульового комплексу та лінії валу. Безпосередню участь у проведенні ремонту палубних механізмів та фарбуванні надводного корпусу брав екіпаж корабля. Водночас ремонт не змінив графік несення служби особовим складом, і заняття з бойової підготовки теж проходили за планом.
Начальник управління експлуатації та судноремонту Командування ВМС Збройних Сил України капітан першого рангу Михайло Токар зазначив, що корабели повністю впоралися зі своїм завданням. Дорогою до пункту постійного базування на «Переяслав» чекають ходові випробування. Це перша ластівка початку військового судноремонту на стапелях Чорноморського суднобудівного заводу. Очікується, що з’являться й усі можливості для відновлення більшості кораблів українського флоту.
Генеральний директор підприємства Валерій Калашников запевнив, що кораблі «Константин Ольшанский», «Придніпров’я» та «Кіровоград» (які нині ще на ремонті), — чорноморці так само передадуть морякам у строк. Завод, за словами його директора, нині здатний здійснювати всі види ремонтних робіт на кораблях українських ВМС. Підприємство має унікальні можливості для будівництва будь-яких типів кораблів та суден.
Миколаївська область.
Фото надано прес-службою ПАТ «Чорноморський суднобудівний завод».