Старшокласники міста Южноукраїнськ мають можливість опановувати унікальний факультатив — «Вступ до ядерної енергетики». За програмою у них буде дев`ять занять, на яких вони зможуть отримати певні знання з ядерної енергетики, зокрема, про роботу Южно-Української АЕС.
Так, протягом найближчих трьох місяців учні чотирьох міських шкіл і гімназії за бажанням дізнаються про загальну екологічну ситуацію в нашій країні, отримають інформацію про будову та принцип роботи ядерного реактора, основні критерії радіаційної та ядерної безпеки, систему контролю радіаційної ситуації на підприємстві та в 30-кілометровій зоні АЕС.
Для слухачів факультативу також передбачається кілька ознайомлювальних екскурсій на підприємство: вони відвідають машинний зал атомного енергоблоку, об’єкти гідрокомплексу (Олександрівську ГЕС і Ташлицьку ГАЕС),  побачать повномасштабний тренажер, де проходить підготовку оперативний персонал АЕС. «Атомний» факультатив для багатьох старшокласників не лише сприятиме  особистому розвитку, а й допоможе їм у виборі майбутньої професії.