На півострові ціни на хліб залишаться стабільними, ситуація сприяє цьому. Про це повідомила міністр економічного розвитку і торгівлі Автономної Республіки Крим Світлана Верба, передає Головне управління інформаційної політики Ради міністрів АРК.
Світлана Верба підкреслила, що «Аграрний фонд виділяє борошно підприємствам хлібопечення за доступними цінами». А також відзначила, що сьогодні в Криму діє механізм держрегулювання цін на соціально значущі продукти харчування, в тому числі на окремі сорти хліба. Крім того, діє Меморандум про взаєморозуміння між найбільшими виробниками хліба й Радміном. «3 жовтня підприємство «Кримхліб» підвищило оптово-відпускні ціни на хлібобулочну продукцію в середньому на 6—7 відсотків. Однак після проведених переговорів і з урахуванням дії Меморандуму з 9 жовтня ціни на всі соціальні сорти хліба повернулися на колишній рівень», — повідомила Світлана Верба.
Голова профільного відомства додала, що влада надає фінансову підтримку підприємствам хлібопечення через механізм здешевлення кредитів.