Активісти обласного відділення Всеукраїнської молодіжної громадської організації «Національна організація скаутів України» (НОСУ) зустрілися з начальником УМВС України у Миколаївській області генерал-майором міліції Валентином Парсенюком. Від імені учасників фестивалю скаутської культури, який відбувся у Миколаєві, молодь прийшла подякувати правоохоронцям за сприяння у проведенні заходу та спокій і порядок у громадських місцях обласного центру.

За словами керівника молодіжної організації Вікторії Димитрової, скаутам було дуже приємно, що центральними вулицями міста їх святкову колону з майже 400 учасниками супроводжували миколаївські міліціонери.

— Ми були вражені шикуванням, маршували вулицями Радянська і Адміральська з речівками та знаменами, покладали квіти до Меморіалу героїв-ольшанців і навіть не помічали правоохоронців, які грамотно і, що найголовніше, тактовно виконували свій обов’язок, оберігаючи стрій крокуючих дітей та підлітків, — наголосила лідер скаутського руху.

— Безпека масових заходів — це пряме завдання міліції, — запевнив генерал.

Водночас Валентин Парсенюк відзначив високий рівень організованості скаутів, благородні цілі цього руху, тому на перспективу запропонував співпрацю у проведенні виховної роботи з підлітками. Натомість керівник молодіжної спілки запевнила, що більшість скаутів охоче займуться профілактикою у молодіжному середовищі. Адже девіз «Будь готовий!» — це обіцянка бути корисним Батьківщині і своєму народу.

Тож скаути разом з міліцією вже запланували здійснити декілька справ. Так, біля річки Кодима на околиці села Сирове Врадіївського району росте чудовий ліс, який ще у дитинстві разом з однолітками садив майбутній генерал-майор міліції Валентин Парсенюк. Це урочище, як й інші лісові насадження на півдні України, потребує постійної уваги та догляду. Євген Семенков, член Національної ради НОСУ, запропонував провести спільний «лісовий» суботник. Адже досвід з відновлення лісів, наприклад, після пожеж, у молоді є. На захід вирішили запросити й екологів разом з працівниками лісового господарства.