Для уряду освітня сфера була і завжди залишатиметься пріоритетом. Про це під час зустрічі з вчителями, з нагоди їхнього професійного свята, заявив Прем’єр-міністр Микола Азаров, повідомляє УНН.
Він зазначив, що це свято вже є всенародним. «Я до вчителів ставлюсь з величезною повагою. Пам’ятаю і пам’ятатиму завжди і свого першого вчителя, й інших педагогів, які дали мені путівку в життя. Завжди буду вдячний тій школі, яка підготувала мене і дала можливість вступити до інституту», — сказав він.
Прем’єр вручив відзнаки Кабінету Міністрів 62 освітянам, які досягли особливих професійних успіхів.
М. Азаров подякував всім, хто брав участь у підготовці закладів освіти до нового навчального року. Він наголосив, що держава витратила значні кошти на ремонт і будівництво навчальних закладів, на придбання обладнання, підручників тощо. Глава уряду також нагадав, що кілька разів впродовж року було підвищено посадові оклади вчителям і підвищуватимуться наступного року.
Нині, за його словами, в Україні близько 20 тисяч шкіл. За цей рік відремонтовано майже 2,5 тисячі. «Багато це чи мало? Порівняно з попередніми роками, звичайно, багато. Однак практично кожна чекає на серйозний ремонт. Годі обмежуватись косметичними заходами, потрібно ті школи, які будувались в 50—60-ті роки, приводити в порядок, і ми над цим працюємо», — сказав М. Азаров.
Прем’єр нагадав, що всі першокласники цього року були забезпечені підручниками. Також була закуплена рекордна кількість шкільних автобусів.
Порівняно з 2009 роком, зауважив він, середньомісячна заробітна плата вчителя першої категорії збільшилась на 1200 гривень і наприкінці поточного року становитиме три тисячі гривень.