З нагоди Дня працівників освіти в Дніпропетровську 50 кращих педагогів одержали не тільки традиційні букети квітів, а й грошові винагороди.
Від 6 до 10 тисяч гривень було вручено п’яти переможцям і десяти лауреатам регіонального конкурсу «Учитель року-2012». Ще 35 педагогів, які представляли міста та райони області, одержали премії по 4200 гривень за результатами успішності своїх учнів. Крім премій, п’ять переможців педагогічного конкурсу отримали подарункові паспорти на «Smart TV» для своїх шкіл, десять лауреатів — цінні подарунки. Ще 35 педагогів Дніпропетровщини одержали для рідних шкіл інтерактивні мультимедійні дошки.
Чиновники не скупляться на нагороди, адже впевнені, що саме завдяки професіоналізму педагогів Дніпропетровщина впевнено тримає статус потужного освітнього центру України й Східної Європи.
— Це підтверджується результатами всеукраїнських і міжнародних олімпіад та конкурсів. Зокрема, цього року 71 учень Дніпропетровської області одержав на ЗНО максимальну кількість балів (200) з різних предметів, 57 учнів стали переможцями всеукраїнських олімпіад, а двоє здобули перемогу в міжнародних олімпіадах з астрономії і географії, — повідомив, вітаючи педагогів із професійним святом, глава облдержадміністрації Олександр Вілкул.
 
Дніпропетровськ.