З першого вересня батьки отримуватимуть звідти усю потрібну інформацію, в тому числі, щодо кількості груп, дітей в них та пропонованих послуг. А на сайтах 927 дошкільних закладів створена додаткова функція — «3D-екскурсія», завдяки якій можна здійснити віртуальну подорож по дитсадках.

Але найцікавіше — це електронна база обліку дітей раннього та дошкільного віку, яка дозволяє вибрати місце у навчальному закладі. Система має забезпечити прозорі умови влаштування дитини до ДНЗ.

Інша новела — «Обласна електронна школа» допоможе у мережі Інтернет отримувати додаткові знання незалежно від місця проживання. Перед її створенням вивчили досвід Німеччини, Франції, США, Росії. Адаптували його близько двох тисяч педагогів області на чолі з ректором обласного інституту післядипломної педагогічної освіти Михайлом Романенком та завідувачкою кафедри ДОІППО Мариною Ватковською. «Обласна електронна школа» має два підрозділи: для дітей з особливими потребами та для обдарованих дітей.

Інтернет-школу для дітей з особливими потребами тепер можуть відвідувати учні 5—9 класів, які навчаються вдома або потребують особливої педагогічної уваги. Сьогодні майже 600 учнів сидять за віртуальними партами. На сайті розміщені електронні підручники, лекції, контрольні тести та мультимедійні вправи. Система автоматично обробляє тести, проводить облік навчальних досягнень учнів та складає загальний рейтинг. Під час навчання в «Електронній школі» успіхи користувачів відображаються в електронних щоденнику та журналі.

Інтернет-школа для обдарованих дітей — другий підпроект «»Обласної електронної школи». Вона є додатковим освітнім ресурсом для учнів, які бажають розширити свої знання у різних галузях та підготуватися до конкурсів, олімпіад чи конференцій. Також в режимі відкритого (гостьового) доступу можна ознайомитись з базою корисних посилань (електронні словники, довідники, енциклопедії, віртуальні лабораторії, музеї, фільми) та скористатись бібліотечним ресурсом. В Інтернет-школі для обдарованої молоді вже зареєстровано близько двох тисяч учнів 9—11 класів.

Проект «Логістика шкільного автобуса» зацікавить насамперед батьків і чиновників від освіти. Вони тепер спостерігатимуть за рухом усіх 302 шкільних автобусів регіону в Інтернеті.

Дніпропетровська область.

Чи замінить Інтернет учителя біля дошки?

Фото надано прес-службою облдержадміністрації.