Одного разу в лісі зібралися звірі й вирішили відкрити школу. Кролик, ворона, білка, кріт, риба й вугор увійшли до педагогічної ради. Гострі дебати розгорілися напередодні навчального року, коли складали розклад уроків. Кролик наполягав, щоб до програми занять увійшов біг. Ворона ратувала за літання. Риба вимагала вчити плавання, а білка стверджувала, що учням дуже корисне лазіння по деревах... Через п’ять днів звірі нарешті домовилися. Було враховано всі побажання, і лісова дітвора розпочала заняття.
Кролик став відмінником з бігу, але з вертикальним підйомом у нього не склалося: він постійно падав на спину. Незабаром, ушкодивши хребет, кролик і бігати не міг.
Птах першокласно літав, але, коли йому довелося рити нори, він зламала дзьоба і пошкодив до того ж крила. Літати він почав абияк, постійно пас задніх у лазанні.
...У підсумку першим за успішністю в лісі виявився розумово відсталий вугор, який усе робив абияк. Але педрада була дуже задоволена результатами, тому що кожний лісовий школяр, вивчаючи всі предмети, одержував загальну середню освіту.
Наталя ДРАГОМИРОВА, одинадцятикласниця.
Вознесенськ 
Миколаївської області.