Штрафи за порушення Правил дорожнього руху на Дніпропетровщині знову можна платити на місці винесення нарядом ДПС ДАІ постанови про адміністративне порушення. Для цього вже 12 патрульних машин обладнані спеціальними терміналами. У ГУ МВС України в області це пояснюють прагненням до спрощення процедури сплати штрафів і викорінюванню корупції.
— Така послуга вигідна насамперед водіям, вона доступна кожному, хто має платіжну картку: не потрібно витрачати час на стояння в черзі в банку, — вважають у відомстві. — Це ще один крок до викорінювання корупції на дорозі та прогресивний метод спілкування учасників дорожнього руху й інспекторів ДАІ.
В управлінні відзначають, що користуватися таким терміналом не складніше, ніж оплатити покупку в супермаркеті. З картки гроші напряму потрапляють на потрібні рахунки казначейства. При цьому співробітник ДАІ зобов’язаний видати чек з Pos-терміналу про списання коштів.
Треба пам’ятати, що сплата штрафу на місці порушення — це добровільна справа кожного, хто погоджується з доказами інспектора ДАІ та визнає свою провину в скоєнні адміністративного правопорушення.
Дніпропетровська область.