Перебуваючи на Прикарпатті, голова ГО «Столичні ініціативи» Ігор Добруцький бачив ялинку, яку незабаром відправлять до Києва. Уперше за 23 роки головна ялинка країни буде живою. 

Досі в Києві стояли лише металеві каркаси, що «асоціювалися з «йолкою». Проте громадське опитування, за словами Добруцького, показало: люди хочуть не тільки справжньої ялинки, а й прагнуть змінити її розташування. Цього разу усі зійшлися на тому, що зелена красуня має стояти на Софіївському майдані. А здійснити цю мрію «нам допоміг Івано-Франківськ, бо міський голова Віктор Анушкевичус висловив ініціативу подарувати киянам ялинку», — з вдячністю повідомив гість. Завітавши у лісництво Надвірнянського району, де росте дерево, київський гість був зачарований. Ялиці білій — 80 років, вона заввишки 24 метри і важить понад 12 тонн.

Щоб віддячити за подарунок, кияни вже підготували 50 новорічних іграшок з дзвіницею Софії, залізничним вокзалом, оперним театром тощо. Найближчим часом, як сказав І. Добруцький: «Ми передамо їх сюди, на новорічну ялинку до Івано-Франківська. Це буде наш невеличкий вклад у ваше свято».

Відкриття головної ялинки країни і резиденції Святого Миколая відбудеться 19 грудня о 18.00. Саме в цей час засвітяться новорічні вогні в Івано-Франківську та інших українських містах.

Івано-Франківська область.