Як повідомлялося раніше, в червні цього року міліціонери затримали Михайла Б., який пив пиво неподалік автостанції «Трудівська» на околиці міста. Громадянина доставили до опорного пункту для складення протоколу про адміністративне порушення. Пізніше сам затриманий розповідав, що його били на вулиці, а в опорному пункті катування продовжилися.
Двоюрідний брат потерпілого Альберт заявляв, що його родича зґвалтували міліцейським кийком. При цьому в приміщенні перебували кілька правоохоронців. «Він не пам’ятає, скільки було осіб, десь п’ятеро. Кийками били, ребро поламали. Ніхто не намагався зупинити інших. Просто спостерігали, допомагали, тримали, — розповів у червні Альберт. — Вдягли наручники, збиткувалися у збоченій формі. Хтось повинен був тримати за ноги, хтось — за руки, а хтось — скоювати ці збочені дії»...
Михайло зазначав, що вийти із райвідділу йому допоміг підполковник міліції, який перебував там. «Він вийшов, вивів на ґанок і сказав: мовляв, іди додому і забудь усе, що тут було, потім тобі самому буде соромно. Я розберуся сам... Він допоміг, але сказав, щоб наступного дня приніс йому півтори тисячі».
Після звільнення потерпілий потрапив на лікарняне ліжко, переніс операцію і став інвалідом. За даним фактом прокуратура міста порушила кримінальні справи проти трьох осіб: дільничного інспектора та військовослужбовця — за перевищення службових повноважень, яке мало тяжкі наслідки, та стосовно старшого дільничного інспектора — за зловживання службовим становищем, укривання злочину та замах на отримання хабара. Пізніше справи були об’єднані до одного кримінального провадження. Як повідомила прес-служба прокуратури міста, всім обвинуваченим обрано запобіжний захід у вигляді утримання під вартою.