У Донецькій області відбулися врочистості з нагоди 69-ї річниці визволення Донбасу. В обласному центрі живі квіти лягли до пам’ятників видатним полководцям Миколі Ватутіну, Кузьмі Гурову та Францу Грінкевичу. Біля меморіалу «Твоїм визволителям, Донбасе» на мітинг-концерт зібралися ветерани, керівники області та міста, представники громадських організацій, молодь. Учасники мітингу хвилиною мовчання вшанували загиблих. Перед присутніми парадом пройшли воїни Донецького гарнізону.
«Держава і суспільство в боргу перед ветеранами, які винесли на своїх плечах тягар страшної війни, а потім піднімали Донбас з руїн, — зазначив голова обласної державної адміністрації Андрій Шишацький. — Із кожним роком ветеранів стає дедалі менше, і наш обов’язок — забезпечити їм гідне життя. За дорученням Президента уряд послідовно проводить політику посилення соціального захисту ветеранів. На регіональному рівні ми також намагаємося оточити наших ветеранів турботою та увагою».
Керівник області запевнив, що питання діяльності ветеранських організацій, їх фінансування перебувають під його особистим контролем. Зокрема, цього року матеріальну допомогу отримали 150 тисяч учасників війни.
У рамках святкування річниці визволення Донбасу в загальноосвітніх школах обласного центру відбувся єдиний «Урок пам’яті», в якому взяли участь майже 67 тисяч учнів. До класів завітали ветерани, які розповіли про період окупації, запеклі бої за визволення краю, відновлення економічного потенціалу після війни.