На Дніпропетровщині підбито підсумки ініційованого облрадою конкурсу «Енергозбереження для майбутнього». Переможцем стала спецшкола № 55 обласного центру, що реалізувала проект «Тепла школа — теплі серця».

За кошти обласного бюджету тут змогли замінити старі вікна у вестибюлі та актовому залі на енергоощадні, а також встановити нові двері. А самі школярі створили тематичний мультфільм і відобразили своє бачення ощадливого ставлення до ресурсів у малюнках. Загалом на реалізацію проектів з енергозаощадження на умовах співфінансування з обласного бюджету було виділено 350 тисяч гривень.

В облраді вважають, що ще вчора энергоефективність була гарною ідеєю, а сьогодні — це питання виживання для держави, регіону та кожного з нас. Це виклик, що вимагає гідної відповіді. Тому важливо виховати молоде покоління, для якого енергозаощадження стане обов’язковою нормою життя.

А нещодавно стартував уже новий добір шкіл для участі в проекті, що об’єднав обласний конкурс «Енергозбереження для майбутнього» і соціальний проект «Енергоефективні школи». Він передбачає для школярів навчальний курс «Основи теплопостачання і теплозбереження», екскурсії на підприємства, практичні дослідження та інформаційні кампанії, розробку проектів з підвищення енергоефективності навчальних закладів.

— Мета наших конкурсів — не тільки розповісти школярам про енергоефективність, а й дати можливість реалізувати свої проекти на практиці, перетворивши знання на навички, — відзначив голова облради Євгеній Удод. — У такий спосіб ми гарантуватимемо енергетичну безпеку регіону в майбутньому.

Дніпропетровська область.

Малюнок учнів на тему енергозаощадження.

В коридорах школи тепер тепло й затишно.

Фото прес-служби Дніпропетровської облради.