Крим наступного року відмовиться від посівів рису через відсутність постачань води з України Північно-Кримським каналом. Про це заявив так званий глава Мінсільгоспу Криму Віталій Поліщук. За його словами, повідомляє «АПК-Інформ», розробляється кілька альтернативних варіантів для зрошення сільськогосподарських земель.
«Питання з Північно-Кримським каналом дуже проблемний. Але у нас є непогані річки, озера, багато води йде сьогодні просто в море. Ми відпрацьовуємо технології і процедури з будівництва ставків-накопичувачів, які за зимово-осінньо-весняний період можуть накопичувати воду, акумулювати її, а потім робити зрошення», — відзначив В. Поліщук.
Він уважає, що шанси на швидке поновлення поливу після перекриття Північно-Кримського каналу, — малі. «Те, що землі, швидше за все, не поливатимуться наступного року, це точно», — поінформував В. Поліщук.
Так званий глава Мінсільгоспу зазначив, що з огляду на ту ситуацію, що склалася з водою, прогнозувати майбутній урожай у регіоні дуже складно. «Погода досить суха, ми розуміємо, що рису в нас на наступний рік точно не буде», — підсумував він.