ПОСТАНОВА Верховної Ради України

У липні 2012 року виповнюється 100 років з дня народження Сабріє Ереджепової - видатної кримськотатарської народної співачки, заслуженої артистки Узбецької РСР.
Враховуючи важливе значення творчої діяльності Сабріє Ереджепової для збереження і популяризації культур національних меншин та її вагомий внесок у розвиток вокального мистецтва України, Верховна Рада України постановляє:
1. Урочисто відзначити на державному рівні 100-річчя з дня народження Сабріє Ереджепової.
2. Рекомендувати Кабінету Міністрів України:
у двотижневий термін з дня прийняття цієї Постанови утворити організаційний комітет з підготовки і проведення заходів щодо відзначення 100-річчя з дня народження Сабріє Ереджепової;
у двотижневий термін після утворення зазначеного організаційного комітету розробити і затвердити план заходів щодо відзначення 100-річчя з дня народження Сабріє Ереджепової, вирішити питання щодо його фінансового та матеріально-технічного забезпечення. У плані заходів передбачити видання ювілейного компакт-диска з творами Сабріє Ереджепової.
Здійснити заходи щодо перепоховання Сабріє Ереджепової з м. Ташкента (Узбекистан) на території України - у м. Бахчисараї.
3. Рекомендувати Державному комітету телебачення і радіомовлення України організувати тематичні теле- і радіопередачі, присвячені життю і діяльності кримськотатарської народної співачки Сабріє Ереджепової, та сприяти висвітленню в засобах масової інформації заходів, що проводитимуться у зв’язку з відзначенням 100-річчя з дня її народження.
4. Запропонувати Українському державному підприємству поштового зв’язку «Укрпошта» видати серію поштових марок, присвячених 100-річчю з дня народження Сабріє Ереджепової.
5. Контроль за виконанням цієї Постанови покласти на Комітет Верховної Ради України з питань прав людини, національних меншин і міжнаціональних відносин.
6. Ця Постанова набирає чинності з дня її прийняття.
Голова Верховної Ради України В. ЛИТВИН.
м. Київ, 5 липня 2012 року.
№ 5113-VІ.