Поки в містах, що приймають Євро-2012, кипіли спортивні пристрасті, у Дніпропетровську пройшов музичний фестиваль, який уже претендує на звання кращого в країні.

«Краще місто — Дніпропетровськ» — такий девіз фестивалю. З 29 червня по 1 липня в заміському парку відпочинку «Новоселиця» пройшли байк-шоу, рок-концерти, спортивні змагання, перфоменси, вогняні шоу, майстер-класи.

За три дні фестиваль відвідало близько 60 тисяч чоловік — наші, білоруси, французи. У концертній програмі — 77 артистів, серед них більше двох десятків найпопулярніших зірок рок- і електронної музики з України, Європи, США й Росії.

Першого дня, зранку, стартував байк-парад. На першому мотоциклі — глава Дніпропетровської облдержадміністрації Олександр Вілкул. Він сказав: «Я люблю мотоцикли, люблю рух. Це частина мене. Їжджу на мотоциклі останні 25 років, намотав більше 150 тисяч кілометрів. Вважаю, що мотоцикл — це захоплення людей, сильних духом, і тих, хто впевнено дивиться вперед». Проїхавши по набережній Дніпропетровська, байкери рушили за місто, у парк «Новоселиця».

На трьох сценах фестивалю виступили «ДДТ», «Сплін», «Ленінград», «Бі-2», «Токіо», «Океан Ельзи», «Бумбокс», «Брати Карамазови», «Друга Ріка», «Воплі Відоплясова», «Braіnstorm», «Appolo 440», «The Rasmus», а також — «Evanescence» (США), які за 16 років свого існування в Україні виступили вперше.

— Одразу скажу, ваш фестиваль — це потужно. Усе народжується з амбіцій. Серйозні амбіції народжують рівень, а рівень народжує ефект. Те, чого завжди не вистачало Україні — це амбіції. Коли вони з’являються, усе стає як треба. У вас немає футболу, але ви всім утерли ніс, тому що такого фестивалю не було й поки що ще немає в Україні: ні в Донецьку, ні в Києві, ні у Львові, — зазначив Олег Скрипка.

Кульмінацією третього фестивального дня став виступ групи «Ленінград» — в повному складі. Потім на трьох екранах почалася трансляція фіналу футбольного єврочемпіонату. А коли іспанці перемогли, на сцену вийшов «Океан Ельзи».

— Коли нам повідомили, що виступатимемо після трансляції футболу, я відповів, що після матчу концерт уже нікому не буде потрібний, — зізнався Святослав Вакарчук. — Але я помилявся — дякую вам за такий теплий прийом!

— Розвиток музичної культури — один з напрямів розвитку регіону, — сказав Олександр Вілкул. А директор фестивалю Костянтин Дудко висловив сподівання, що свято стане традиційним.