У Чернівцях удруге відбувся міжнародний фестиваль вуличних оркестрів. Свято відкрив «Діксібенд» Центрального міського палацу культури, далі приєдналися гості з Молдови та Румунії — духові оркестри та фольклорні колективи з Ясського, Ботошанського і Сучавського повітів.

Захід проведено в рамках проекту транскордонної співпраці «Подієвий туризм на Буковині», що реалізується Чернівецькою міськрадою в межах Спільної операційної програми «Румунія—Україна—Республіка Молдова 2007—2013».

Зібравшись під стінами міської ради, оркестранти продефілювали пішохідною вулицею Кобилянської до Німецького народного дому, навпроти якого влаштували імпровізований концерт — з музикою, танцями і нагородженням учасників.

Урочиста хода колишньою вулицею Панською викликала у городян радісне здивування. Багато хто приєднався до параду. Перехожі фотографувалися з оркестрантами, а дехто навіть танцював. Хоча музикам було дещо незвично грати на ходу, але на звучанні запальних буковинських і румунських композицій це не позначилося.

Розповідає Тетяна Татарчук, організатор фестивалю:

— Такі проекти дають змогу частіше зустрічатися, розвивати українську та румунську культури. Сподіваюся, фестиваль житиме й надалі, принаймні ми робимо все можливе для цього. Головна наша мета — викликати приємні емоції, щоб люди усміхалися.