ПОСТАНОВА Верховної Ради України

У 2013 році виповнюється 800 років місту Тлумачу Івано-Франківської області, одному з найдавніших населених пунктів України, перша письмова згадка про який знаходиться у Галицько-Волинському літописі.
Місто славне своїми історичними та культурними традиціями, а багаті поклади корисних копалин в його районі роблять його привабливим для залучення іноземних інвестицій.
Враховуючи історичне і культурне значення міста Тлумача Івано-Франківської області та у зв’язку з його 800-річчям, Верховна Рада України постановляє:
1. У 2013 році урочисто відзначити 800-річчя міста Тлумача Івано-Франківської області.
2. Рекомендувати Кабінету Міністрів України:
у місячний термін з дня прийняття цієї Постанови утворити організаційний комітет з підготовки та проведення заходів щодо відзначення 800-річчя заснування міста Тлумача Івано-Франківської області;
у двотижневий термін з дня утворення зазначеного організаційного комітету розробити та затвердити план заходів, пов’язаних з відзначенням 800-річчя міста Тлумача Івано-Франківської області.
3. Рекомендувати Державному комітету телебачення і радіомовлення України організувати висвітлення в засобах масової інформації заходів, що проводитимуться у зв’язку з відзначенням 800-річчя міста Тлумача Івано-Франківської області.
4. Запропонувати:
Українському державному підприємству поштового зв’язку «Укрпошта» видати серію поштових марок, присвячених 800-річчю міста Тлумача Івано-Франківської області;
Президії Національної академії наук України передбачити проведення відповідними академічними інститутами разом із Прикарпатським національним університетом імені Василя Стефаника науково-практичної конференції, присвяченої історії міста Тлумача Івано-Франківської області.
5. Контроль за виконанням цієї Постанови покласти на Комітет Верховної Ради України з питань державного будівництва та місцевого самоврядування, Комітет Верховної Ради України з питань культури і духовності.
6. Ця Постанова набирає чинності з дня її прийняття.
Голова Верховної Ради України В. ЛИТВИН.
м. Київ,
5 липня 2012 року.
№ 5107-VІ.