У парку багатотисячного «спального» району Черкас «Перемога», де благодійний фонд братів Кличків профінансував спорудження дитячого спортивного майданчика, яблуку нема де впасти. Радісними вигуками, щасливими посмішками зустрічає дітвора та їхні батьки уславленого боксера, а тепер ще й відомого політика Віталія Кличка.

У народного улюбленця чудовий настрій. Отож після врочистого відкриття майданчика він із задоволенням спілкується з дітьми, грає разом з ними в баскетбол, роздає автографи. Маленький хлопчик у боксерських рукавицях підбігає до богатиря, щоб «побоксувати». Віталій бере його на руки (на знімку) і довго не розлучається з симпатичним хлоп’ям.

— Ми разом з братом щиро прагнемо, щоб українські діти більше часу проводили на спортивних майданчиках, — каже Віталій Кличко. — Так вони виростуть міцними і здоровими. Спорт загартує їхній характер, зробить впевненими у собі, сміливими. Спорт унеможливить шкідливі звички, привчить до здорового способу життя.

Парк «Надія» ще довго не відпускає Віталія Кличка, та попереду в нього — інші зустрічі, він сердечно дякує за гостинний прийом і від’їжджає.

Скандуванням «Ві-та-лій!» захоплено зустрічає кількатисячна Театральна площа обласного центру свого видатного земляка. Навіть надвечір у місті неймовірна спека, та черкащани стійко стоять під палючим сонцем й уважно слухають виступ молодого політика. Дуже багато молоді, ветеранів спорту, людей середнього віку. Аудиторія активно ставить Кличкові запитання і він відповідає на кожне. Наголошує, що йому не потрібні ні посади, ні звання. «Я віддаватиму всі сили, — каже Віталій Кличко, — щоб успішна і щаслива Україна відбулася. І ніколи не зверну, не відступлю з обраного шляху!».

Ці слова потопають в оплесках та схвальних вигуках. Кличко сходить зі сцени, йде у натовп. Його захоплено зустрічають, тиснуть руку, просять автограф.

— Коли будемо наполегливими і згуртованими, — переможемо, — каже лідер партії «Удар». Його гаряче підтримують прихильники, які зібралися на Театральній площі.

P.S. Так само щиро, відкрито і з великою довірою зустрічали Віталія Кличка жителі міст Городище, Звенигородка, Умань, де відбулися масові акції партії «Удар».

Побував Віталій Кличко й у селищі Вільшана Городищенського району, де вклонився землі, яка народила і виростила міцний козацько-хліборобський рід Кличків.

Фото В’ячеслава РОМОДАНА.