ЗАКОН УКРАЇНИ

Верховна Рада України постановляє:
І. Закон України «Про розвиток літакобудівної промисловості» (Відомості Верховної Ради України, 2001 р., № 50, ст. 261; 2010 р., № 10, ст. 101; 2011 р., №№ 13-17, ст. 112; із змінами, внесеними Законом України від 13 березня 2012 року № 4495-VІ) доповнити статтею 31 такого змісту:
«Стаття 31. На період з 1 січня 2013 року до 1 січня 2017 року запроваджується державна фінансова підтримка збуту авіаційної техніки вітчизняного виробництва через механізм здешевлення кредитів шляхом часткової компенсації ставки за кредитами комерційних банків, залученими суб’єктами господарювання у національній валюті для закупівлі такої техніки. Компенсація надається експлуатантам авіаційної техніки, які знаходяться на території України, виключно для авіаційної техніки вітчизняного виробництва, за відсотки, фактично сплачені у поточному бюджетному періоді, у розмірі облікової ставки Національного банку України, що діє на дату сплати зазначених відсотків.
Кошти на здійснення такої державної фінансової підтримки збуту авіаційної техніки вітчизняного виробництва щорічно, з урахуванням вимог Бюджетного кодексу України, передбачаються у законі про Державний бюджет України на відповідний рік.
Порядок використання зазначених коштів державного бюджету щорічно визначається Кабінетом Міністрів України».
ІІ. Прикінцеві положення
1. Цей Закон набирає чинності з дня, наступного за днем його опублікування.
2. Кабінету Міністрів України до 1 січня 2013 року:
прийняти нормативно-правові акти, необхідні для реалізації цього Закону;
привести свої нормативно-правові акти у відповідність із цим Законом;
забезпечити перегляд і скасування нормативно-правових актів, що суперечать цьому Закону.
Президент України В. ЯНУКОВИЧ.
м. Київ,
5 червня 2012 року,
№ 4884-VІ.