ПОСТАНОВА Верховної Ради України

Український народ вічно пам’ятатиме славетних героїв - визволителів України від німецько-фашистських загарбників, своїх синів та доньок, які віддали своє життя в ім’я майбутніх поколінь.
З метою забезпечення достойного увічнення пам’яті загиблих воїнів - визволителів у Великій Вітчизняній війні 1941-1945 років, вшанування безсмертного подвигу ветеранів війни, їх мужності і звитяги, збереження та розвитку славних бойових традицій українського народу, посилення патріотичного виховання громадян України, збереження історичної правди, збереження гордості за воїнів - визволителів України від фашистської навали та формування загальнонаціональної єдності Верховна Рада України постановляє:
1. Створити Алею Воїнської Слави у Парку Вічної Слави міста Києва.
2. Рекомендувати Кабінету Міністрів України у двотижневий термін з дня прийняття цієї Постанови створити організаційний комітет із створення Алеї Воїнської Слави у Парку Вічної Слави міста Києва із залученням представників Міністерства оборони України, Київської міської державної адміністрації, Державної служби з питань інвалідів та ветеранів України, інших міністерств і відомств, громадських організацій.
3. Організаційному комітету визначити порядок створення Алеї Воїнської Слави у Парку Вічної Слави міста Києва, перелік визначних воїнів для увічнення на Алеї Воїнської Слави та затвердити загальний вигляд пам’ятних знаків (бюстів).
4. Контроль за виконанням цієї Постанови покласти на Комітет Верховної Ради України у справах пенсіонерів, ветеранів та інвалідів.
Голова Верховної Ради України В. ЛИТВИН.
м. Київ,
22 травня 2012 року.
№ 4797-VІ.