ПОСТАНОВА

Верховної Ради України
 
17 липня 2012 року виповнюється 195 років від дня народження Івана Костянтиновича Айвазовського, видатного художника-мариніста, активного громадського та культурного діяча, відомого мецената. Верховна Рада України постановляє:
1. У 2012 році відзначити на державному рівні 195-річчя від дня народження Івана Айвазовського.
2. Рекомендувати Кабінету Міністрів України:
у двотижневий термін з дня прийняття цієї Постанови утворити організаційний комітет з підготовки та проведення заходів щодо відзначення 195-річчя від дня народження Івана Айвазовського;
у двотижневий термін після утворення зазначеного організаційного комітету розробити та затвердити план заходів щодо відзначення 195-річчя від дня народження Івана Айвазовського, вирішити питання щодо його фінансового та матеріально-технічного забезпечення, яким передбачити:
проведення у галереях, музеях, бібліотеках тематичних виставок, присвячених життю, діяльності та творчості Івана Айвазовського;
проведення у навчальних закладах наукових конференцій, присвячених життю, діяльності та творчості Івана Айвазовського.
3. Рекомендувати Раді міністрів Автономної Республіки Крим, Севастопольській міській державній адміністрації та Феодосійській міській раді забезпечити належну підготовку і проведення заходів щодо відзначення 195-річчя від дня народження Івана Айвазовського.
4. Рекомендувати Державному комітету телебачення і радіомовлення України забезпечити висвітлення у засобах масової інформації заходів, що проводитимуться у зв’язку з відзначенням 195-річчя від дня народження Івана Айвазовського.
5. Рекомендувати державному підприємству поштового зв’язку «Укрпошта» видати серію поштових марок, присвячених 195-річчю від дня народження Івана Айвазовського.
6. Контроль за виконанням цієї Постанови покласти на Комітет Верховної Ради України з питань науки і освіти.
7. Ця Постанова набирає чинності з дня її прийняття.
Голова Верховної Ради України В. ЛИТВИН.
м. Київ, 22 травня 2012 року.
№ 4798-VІ.