ПОСТАНОВА

Верховної Ради України
 
У 2012 році виповнюється 150 років з дня написання поетом Павлом Чубинським вірша «Ще не вмерла Україна», що став Державним Гімном сучасної України.
Враховуючи важливість вірша «Ще не вмерла Україна» як Державного Гімну незалежної України, Верховна Рада України постановляє:
1. Урочисто відзначити на державному рівні 150-річчя з дня написання вірша «Ще не вмерла Україна» поетом Павлом Чубинським.
2. Рекомендувати Кабінету Міністрів України:
у двотижневий термін з дня прийняття цієї Постанови утворити організаційний комітет з підготовки та проведення заходів щодо відзначення на державному рівні 150-річчя з дня написання Державного Гімну України;
у двотижневий термін після утворення зазначеного організаційного комітету розробити та затвердити план заходів щодо відзначення на державному рівні 150-річчя з дня написання Державного Гімну України, вирішити питання щодо фінансового та матеріально-технічного забезпечення цих заходів;
забезпечити організацію тематичних виставок, присвячених історії державної символіки.
У зазначеному плані заходів передбачити:
видання творів Павла Чубинського;
відновлення садиби Павла Чубинського у селі Чубинському Бориспільського району Київської області та відкриття у ній музею.
3. Рекомендувати Державному комітету телебачення і радіомовлення України організувати тематичні теле- і радіопередачі, присвячені історії державної символіки України та забезпечити висвітлення у засобах масової інформації заходів, що проводитимуться у зв’язку з відзначенням 150-річчя з дня написання Державного Гімну України.
4. Запропонувати Українському державному підприємству поштового зв’язку «Укрпошта» видати серію поштових марок, присвячених 150-річчю з дня написання Державного Гімну України.
5. Контроль за виконанням цієї Постанови покласти на Комітет Верховної Ради України з питань культури і духовності.
6. Ця Постанова набирає чинності з дня її прийняття.
Голова Верховної Ради України В. ЛИТВИН.
м. Київ, 22 травня 2012 року.
№ 4800-VІ.