ПОСТАНОВА

Верховної Ради України
 
31 грудня 2012 року виповнюється 140 років з дня народження видатного художника, архітектора, графіка Василя Кричевського.
Враховуючи значний особистий внесок Василя Кричевського в українську культуру, Верховна Рада України постановляє:
1. Урочисто відзначити на державному рівні 140-річчя з дня народження видатного художника Василя Кричевського.
2. Рекомендувати Кабінету Міністрів України:
у двотижневий термін з дня прийняття цієї Постанови утворити організаційний комітет з підготовки і проведення заходів щодо відзначення 140-річчя з дня народження видатного художника Василя Кричевського;
у двотижневий термін після утворення зазначеного організаційного комітету розробити і затвердити план заходів щодо відзначення 140-річчя з дня народження видатного художника Василя Кричевського, вирішити питання щодо його фінансового та матеріально-технічного забезпечення.
3. Рекомендувати Державному комітету телебачення і радіомовлення України організувати тематичні теле- і радіопередачі, присвячені життю і творчості Василя Кричевського, та забезпечити висвітлення в засобах масової інформації заходів, що проводитимуться у зв’язку з відзначенням 140-річчя з дня його народження.
4. Запропонувати:
Українському державному підприємству поштового зв’язку «Укрпошта» видати серію поштових марок, присвячених 140-річчю з дня народження Василя Кричевського.
5. Контроль за виконанням цієї Постанови покласти на Комітет Верховної Ради України з питань культури і духовності.
6. Ця Постанова набирає чинності з дня її прийняття.
Голова Верховної Ради України В. ЛИТВИН.
м. Київ, 22 травня 2012 року.
№ 4802-VІ.