Другий рік поспіль черкаські діти з діагнозом ДЦП займаються іпотерапією — оздоровчими процедурами за допомогою верхової їзди.
Цього разу прогулянки на конях алеями парку організувала «Спілка батьків дітей-інвалідів оновлена» за підтримки депутата міської ради, голови громадської організації «Рідне місто Черкаси» Сергія Отрешка. Допомагають здійснювати реабілітацію інструктори черкаської кінноспортивної школи «Мустанг».
— Наші підопічні на очах міцнішають, стають впевненішими у рухах, частіше посміхаються, — розповідає інструктор Яна Полив’яна (на знімку). — Завдяки роботі м’язів коня, працюють м’язи людини. До цього додається вплив тепла тіла тварини, й у дітей поліпшується кровообіг рук і ніг.
Щоб хворим легше було вилазити на коней, Сергій Отрешко замовив у майстрів спеціальний мобільний пристрій. Тепер їх не потрібно висаджувати цілою групою дорослих, і вони можуть майже самостійно осідлати свого улюбленця.
— Спочатку хлопчики та дівчатка боялися, міцніше притулялися до чотириногого друга, трималися за гриву, — продовжує Яна Полив’яна, — а тепер подивіться, яка у них постава!
Діти разом з інструктором люблять годувати, випасати коней, й це також позитивно впливає на їх емоційний стан, сприяє оздоровленню і реабілітації.
Фото прес-служби Сергія ОТРЕШКА.