Підприємець із Баштанки так захопився «реконструюванням» 4-гектарної земельної ділянки, отриманої у користування розпорядженням голови РДА, що й дамбу та дорогу до неї мимоволі зруйнував.
За повідомленням прокурора Баштанського району Юрія Морванюка, самоуправство директора ТОВ «Ф» закінчилося порушенням кримінальної справи. Річ у тому, що на орендованій землі розташована водна акваторія. Тож, отримуючи цю земельну ділянку в оренду, землекористувач власноруч підписався, що зобов’язується дотримуватися вимог земельного, природоохоронного та екологічного законодавства, а також використовувати її за цільовим призначенням — для риборозведення, спортивного лову та сімейного дозвілля.
Насправді, без жодної документації та узгодження з органами водного господарства самовільно зруйнував протиерозійну земляну дамбу (яка захищала околиці села Виноградівка від затоплення паводковими та дощовими водами), бо та заважала йому на свій розсуд розпорядитися водоймою.
Результат був плачевним. У лютому, з початком танення снігу, вода перейшла через край зруйнованої дамби та підтопила село Виноградівку. Більше того, паводковими водами зруйновано частину дороги до села загальною площею понад 10 тисяч квадратних метрів. Територіальній громаді від такого самоуправства завдано майже 60 тисяч гривень збитків.