На Прикарпатті урочисто вручено дипломи переможцям Всеукраїнського конкурсу проектів та програм розвитку місцевого самоврядування. Зокрема, ними стали Рашківська і Торговицька сільські ради Городенківського, Будилівська, Задубрівська і Тулуківська Снятинського, Ганнусівська та Старолисецька Тисменицького районів, Городенківська, Снятинська і Тисменицька районні ради.

 

Серед переможців конкурсу є й Івано-Франківська обласна рада, яка подала проект «Створення Дністровського інженерно-екологічного полігона для розробки протипаводкових заходів та підвищення екологічної безпеки території Івано-Франківської області». В результаті реалізації цього проекту на території Галицького і Тисменицького районів постійно діятиме Дністровський інженерно-екологічний науково-навчально-виробничий протипаводковий полігон з центром у селі Маріямпіль Галицького району. Він буде осередком науково-виробничих робіт з прогнозування, попередження та запобігання, ліквідації та зменшення наслідків катастрофічних паводків на Дністрі та інших річках Івано-Франківщини.

Дипломи представникам органів місцевого самоврядування вручили голова обласної ради Олександр Сич, перший заступник голови обласної державної адміністрації Василь Плавюк та перший заступник голови Державного фонду сприяння місцевому самоврядуванню в Україні Олена Тертишна. За словами останньої, Івано-Франківська область є лідером Всеукраїнського конкурсу проектів і програм розвитку місцевого самоврядування. Торік на нього з регіону надійшло 48 проектів, з яких 11 відзначено дипломами переможців. Загальне державне фінансування цих проектів становить 2 млн. 557 тис. грн. За цим показником Прикарпаття вийшло на перше місце. Більшої суми коштів на реалізацію своїх проектів не вдалося отримати жодному іншому регіону України.

— Івано-Франківщина належить до регіонів, де органи місцевого самоврядування є найактивнішими, — зазначила Олена Анатоліївна. — Стратегія, яку обрала область, об’єднавши зусилля обласної ради, облдержадміністрації та всіх керівників територій, дала свої результати. Досягнуто домовленість з Івано-Франківськими обласною радою і ОДА про проведення на базі регіону заходів, які сприятимуть поширенню досвіду органів місцевого самоврядування Прикарпаття на весь західний регіон.

Друге місце за результатами Всеукраїнського конкурсу, повідомила посадовець, посіла Миколаївська область. З 53 проектів, поданих звідси на конкурс, 16 стали переможцями. Державні інвестиції, залучені в розвиток територіальних громад Миколаївщини, становитимуть 2,5 млн. грн. На третьому місці — Дніпропетровщина. У розвиток місцевого самоврядування цієї області за результатами конкурсу буде інвестовано 2363 тис. грн.

 

Івано-Франківськ.

Фото прес-служби обласної ради.

Перший заступник голови Державного фонду сприяння місцевому самоврядуванню в Україні Олена Тертишна та голова Івано-Франківської обласної ради Олександр Сич вручають диплом переможця старолисецькому сільському голові Анатолію Лущаку.