При Миколаївському обласному інституті післядипломної педагогічної освіти з’явилася медіастудія. Керівник закладу, кандидат педагогічних наук, доцент Анна Старєва не сумнівається в її доцільності.

Як поділилася з «Голосом України» Анна, педагог у сучасних умовах повинен не тільки безперервно вдосконалювати свій професійний рівень, а й, так би мовити, постійно бачити своє відображення в дзеркалі соціального сприйняття. Іншими словами: тримати руку на пульсі того, як оцінюються на сторінках преси, від районних до всеукраїнських видань, результати роботи вчителя. Понад те, педагог сам повинен уміти писати до газети, підказуючи журналістам для висвітлення проблемні сторони життя сучасної школи, а також адреси навчальних закладів, у яких утілюються цікаві знахідки педагогічного досвіду.

На першому занятті медійної студії (учасниками якої були завідувачі районних та міських методичних кабінетів (центрів) регіону, а також викладачі інституту) висвітлення освітянської теми в газеті Верховної Ради України «Голос України» презентувала власний кореспондент у Миколаївській області Олександра Ментель. В обговоренні парламентського видання учасники заходу різнобічно поділилися своїми читацькими симпатіями, а також висловили побажання, щоб і надалі не оминати гострих тем життя.

Перші секрети «творчої кухні» на занятті освітяни довідалися від редактора журналу «Автограф» Анни Король та представника Коледжу преси і телебачення В’ячеслава Головченка. А «першим млинцем, спеченим на творчому вогні» стала добірка їхніх матеріалів для обласної освітянської газети «Перше Вересня» під рубрикою «Педагогічні інновації з районів».

Вл. інф.

Миколаївська область.

Анна Старєва вважає «Голос України» другом освітян.

Фото Олександри МЕНТЕЛЬ.