Уже в найближчі п’ять років Миколаїв має розбудуватися, орієнтуючись переважно на молодь. Так, на засіданні Координаційної ради з питань розвитку молодіжного житлового будівництва, яке нещодавно відбулося у міській раді, йшлося про те, що через регіональне управління Державної спеціалізованої фінансової установи «Державний фонд сприяння молодіжному житловому будівництву» потрібно активніше втілювати програму «Доступне житло». ЇЇ реалізація в обласному центрі розпочалася лише торік, та вже 
9 молодих сімей отримали кредити для придбання житла під 2—3 відсотки.
Як поінформував на засіданні директор фонду Василь Федорончук, до консультаційного центру регіонального управління вже звернулися понад 10 тисяч молодих городян по пільгові  довготермінові державні кредити на будівництво, реконструкцію чи придбання житла. Своєчасною для вирішення житлової проблеми молоді вважає пан Федорончук і міську «Програму забезпечення молодих сімей та одиноких молодих громадян житлом на період з 2011 по 2017 роки». Так, на оселі для цієї категорії городян у 2011 році було виділено 2,7 мільйона гривень, на 2012 рік заплановано 2,9 мільйона гривень.
Координаційна рада підтримала пропозицію начальника відділу обліку та розподілу житла виконкому міської ради Юлії Віхрової про запровадження м’якіших підходів у постановці молоді на квартирний облік. Надалі, щоб стати на чергу, молодим родинам необов’язково мати трирічну прописку в обласному центрі.
Очільник міської громади Володимир Чайка зазначив, що у мікрорайонах, які будуються для молоді, влада передусім надаватиме перевагу проектам, які враховують розвиток інфра-структури міста. Завдання стоїть не просто забезпечити молоді сім’ї дахом над головою, а й створити комфортні умови для їх проживання: у комплексі повинні будуватися дитсадки, магазини, будівлі побуту та культурно-розважальні заклади.
Миколаївська область.