В Івано-Франківську відбувся літературний форум «Сторінками української книги». З нагоди Шевченкового ювілею та Дня української писемності та мови у Фортечній галереї «Бастіон» презентували сучасну українську книжкову продукцію місцевих видавництв та авторів (на знімку).

 

Відкриваючи захід, заступник голови ОДА Сергій Адамович вдало зауважив, що «Відродження української книги є одним з основних пріоритетів нашої діяльності. Витісняючи з ринку російську пропагандистську літературу, потрібно забезпечити їй заміну у вигляді якісної сучасної україномовної книги».

За програмою презентації відбулись також дитячі читання та декламування віршів Т. Г. Шевченка іноземними студентами, які навчаються у місцевих університетах. Відомі поезії Кобзаря декламували учні молодших класів шкіл міста та області. Та особливу приємність викликали виступи майбутніх медиків, які приїхали на Прикарпаття з далекої Індії, які зізналися у розмові, що вже встигли всією душею полюбити Україну та її поетів. А їхній співвітчизник Чакраборті Анураг ще й співає українські пісні.

Івано-Франківська область.

Фото Миколи МАЦЮКА.