Вечірнє засідання  27 березня
О 16 годині Верховна Рада розпочала роботу. Засідання відкрив Перший заступник Голови Верховної Ради Адам Мартинюк (на знімку).
На порядку денному — тривожне питання «Про події у місті Дніпропетровську та першочергові кроки щодо посилення заходів безпеки в країні».
Перед народними обранцями виступив перший заступник голови Служби безпеки України Володимир Рокитський. Зокрема, він повідомив, що ніяких вимог та погроз до правоохоронних органів не надходило. При цьому він наголосив, що питання про запровадження надзвичайного стану не стоїть. Володимир Рокитський також спростував інформацію про 10 вибухів. Він сказав, що вибухнуло чотири пристрої. Окрім того, перший заступник голови СБУ зауважив, що «цілі підрозділи СБУ ведуть оперативно-розшукову діяльність для викриття будь-яких спроб терористичних погроз на особливо важливих об’єктах». Він зазначив, що «розслідування таких вибухів дуже складне» і може тривати досить довго.
На засіданні також планують послухати заступника міністра внутрішніх справ Віктора Ратушняка, заступника Генерального прокурора Євгена Блажівського та міністра надзвичайних ситуацій Віктора Балогу.
Верховна Рада ухвалила кілька законів.
На цьому засіданні новообраний Уповноважений Верховної Ради з прав людини Валерія Лутковська склала присягу.
Також Верховна Рада 264 голосами ухвалила постанову про звільнення з посади Омбудсмена Ніни Карпачової.
Фото Сергія КОВАЛЬЧУКА.