У Миколаєві відкриють чотири нові пункти тимчасового базування карет «швидкої» — додатково до трьох працюючих. 
Загалом профільні заклади лише на 73 відсотки укомплектовано лікарями, середніми медпрацівниками — на 80 відсотків. Як доповів лікар-нспектор управління охорони здоров’я Анатолій Бабін, нині розроблено та затверджено чіткий план-графік реформування галузі, а також фінансовий паспорт лікувально-профілактичних закладів.
Наразі в 14 амбулаторіях відкрито 30 сімейних дільниць. Сертифікати на здійснення загальної практики — сімейної медицини — уже мають 18 осіб, а 33 медичні сестри отримали відповідну підготовку. Враховуючи нормативи МОЗ, із розрахунку на 1500 жителів вводять одну посаду сімейного лікаря та дві — медсестер. Діє домовленість із Харківською медичною академією про навчання 2013 року на курсах «загальної практики сімейної медицини» ще 30 фахівців. Дві групи миколаївських медиків підготують в Одеському медуніверситеті.
З’явився проект електронної карти медобслуговування в районах міста. На ній вказано діючі амбулаторії та ті, які заплановано відкрити найближчим часом, а також пункти тимчасового базування «швидкої». На першому етапі реформ тут відкриють 10 центрів первинної медико-санітарної допомоги та 31 сімейну амбулаторію.
Наступний рівень надання допомоги (вторинний) передбачає створення на базі міської лікарні №4 консультативно-діагностичного центру. Його укомплектують сучасним діагностичним та лікувальним обладнанням. Ще один такий підрозділ, імовірно, створять на базі Міської дитячої лікарні №2. Наразі це питання обговорюють.
Миколаївська область.