До івано-франківської Мальтійської служби допомоги надійшло майже 2 тисячі листів від дітей-сиріт, адресованих Святому Миколаю.

Діти пишуть не тільки про те, що хотіли б отримати, а й розповідають про себе, свої уподобання, мрії та здібності. Пишуть також про те, що болить і чого бракує. З такого листа можна багато дізнатися про дитину й обрати омріяне нею.

Багато років поспіль, ще задовго до свята (19 грудня), «мальтійці» на початку листопада розпочинають традиційну акцію «Святий Миколай іде до сиріт». Протягом цього часу триває приготування подарунків для малечі, яка проживає в інтернатах і дитячих будинках області.

Чудотворцем може стати кожен, завітавши до «мальтійського» офісу за адресою вул. Лесі Українки, 1 (навпроти Катедрального собору) в обласному центрі й обравши лист-бажання. Тут проконсультують і підкажуть, як найкраще здійснити ту чи іншу дитячу мрію та подарувати трішки радості й тепла. Потім святково запакований подарунок потрібно принести до офісу до 10 грудня. Далі волонтери служби розвозять їх по сиротинцях і на свято, під час урочистого дійства, дитина отримує свій подарунок з рук Святого Миколая.

Зрештою, допомогти можна будь-якою доброю справою: молитися за сиріт та не бути байдужими до їхніх проблем, стати волонтером, розмістити скриньку для пожертв у своєму магазині, аптеці, кафе тощо, надати транспортну підтримку, самому завітати до сирітського закладу.

Фото надане Мальтійською службою допомоги.