Чув, що із гуртожитків Шевченкового університету виселятимуть студентів задовго до початку Євро-12. І куди? А як же екзаменаційна сесія?
Cергій ЧАЛЕНКО.
Київ.
Вочевидь, Сергій знає, як зачищали Москву перед Олімпіадою 1980-го від студентів, бомжів і аморальних осіб та передбачає схожу операцію в Києві. До того ж підігрівають пристрасті окремі активісти із молодіжних організацій-грантоїдів. Вони абсолютно безпідставно стверджують, зокрема, що чемпіонат Євро-2012 для киян вже став символом суцільної руйнації. Хай столична влада спростовує такі заяви, ми ж проллємо світло на ситуацію з гуртожитками славнозвісного закладу.
Першим на чутки відреагував Студентський парламент Національного столичного університету імені Т. Шевченка, висловивши обурення «намаганням окремих осіб заплямувати репутацію» рідної альма-матер. Його очільники, дізнавшись про дезінформацію, звернулись до керівництва закладу і отримали вичерпну відповідь: жодного студента не виселятимуть із гуртожитків до закінчення навчання і складання іспитів.
Отже, у дезінформаторів з-під ніг вибито стілець, з якого, по суті, закликали до протестів з метою зриву навчального процесу. Та, вочевидь, не така жалюгідна у них мета. Хтось прагне більшого. Про це свідчить цілеспрямована, планомірна атака на КНУ останнім часом (між іншим, крім нього жоден ВНЗ злостивці не чіпають).
Чергова нісенітниця з’явилася в Інтернеті під назвою «Студентів викинуть з гуртожитків, щоб здати кімнати фанам Євро?».
— Маячня якась, — сказали мені з десяток студентів, мешканців дев’ятого гуртожитку, з якого начебто і «викидатимуть» їх на вулицю. — Усі роз’їдуться до початку чемпіонату, а хто залишиться — так і житиме у своїх кімнатах.
Залишаться, як повідомив «Голосу України» проректор нацуніверситету Володимир Бугров, студенти, що проходитимуть практику в столиці, члени будзагонів, волонтери тощо.
Проректор Ігор Лютий роз’яснив, що до продажу місць, розміщення, обслуговування туристів нацуніверситет не має стосунку — цим займається фірма «Гамалія», яка виграла відповідний тендер.
То кому потрібна буря у стакані води? Напевне, конкурентам успішного закладу. Гадаю, дуже комусь муляє його незалежність і, головне, демократичність та прозорість діяльності. У кого ще на сайті розміщені річний звіт ректора, кошторис університету, зарплати працівників тощо? Ось заздрісникам руками організацій-грантоїдів і хочеться «погавкати» на слона...
І наостанок про «викидання» чи виселення. В КНУ працюють потужні студентські парламент і профспілка, без згоди яких ще жодного спудея не виключили із закладу і не позбавили ліжко-місця в гуртожитку.
Іван ІЛЛЯШ.
Гуртожиток №19 КНУ імені Т. Шевченка готовий прийняти гостей Євро-2012.
Фото Юрія ТИВОНЧУКА.