Не дочекавшись від робочої групи, яка займалася врегулюванням конфлікту навколо німецької клініки «Фрезеніус» позитивного результату, хворі на ниркову недостатність знову вийшли під стіни облдержадміністрації (на знімку).
— Ми вимагаємо від влади фінансування «Фрезеніусу», — каже 30-річна Наталя Коваленко. — Бюджетні кошти — це не її власний гаманець, а народні гроші, наші податки. Хворі на ниркову недостатність, інваліди першої групи, отримують пенсію 822 гривні і не можуть лікуватися за свій рахунок.
— Усі ми просимо у німецького інвестора вибачення за нашу владу, — продовжує Галина Опалінська. — Лікарі цієї клініки поставили на ноги десятки тяжкохворих. Вони показали нам європейську якість лікування. Коли я їхала зі свого райцентру до Черкас на процедури, у дорозі мені стало зле, я знепритомніла. Із «Фрезеніусу» терміново приїхали за мною лікар і медсестра. Мене одразу підключили до апарата «штучної нирки»... Чи можливе таке у державному медичному закладі?!
Один за одним розповідали протестувальники свої історії порятунку, повернення до активного життя завдяки «Фрезеніусу». Хворі та їх родичі спілкувалися з журналістами, просто на лавках обідали, чекаючи коли з ОДА вийде на розмову з ними хтось з керівників. Потім з’явилося повідомлення з Інтернету, що Президент України Віктор Янукович доручив «головному лікарю країни» Раїсі Богатирьовій та головам облдержадміністрацій «врегулювати проблемні питання» хворих на ниркову недостатність.
Завтра у Черкасах розпочне роботу сесія обласної ради. Опозиційні депутати вимагають внести до порядку денного питання про роботу клініки. Як зреагує на цю пропозицію більшість, дізнаємося незабаром.
 Фото автора