Постанова Верховної Ради України

У 2012 році виповнюється 360 років з часу битви війська Богдана Хмельницького під Батогом. Враховуючи велике історичне значення цієї події для визволення України від Речі Посполитої та її роль у патріотичному вихованні українських громадян, Верховна Рада України постановляє:
1. Відзначити на державному рівні 360-річчя з часу битви під Батогом.
2. Рекомендувати Кабінету Міністрів України:
у двотижневий термін з дня прийняття цієї Постанови утворити організаційний комітет з підготовки та проведення заходів щодо відзначення 360-річчя з часу битви під Батогом, включивши до його складу представників центральних та місцевих органів виконавчої влади, органів місцевого самоврядування, громадськості;
у двотижневий термін після утворення організаційного комітету розробити та затвердити план заходів, пов’язаних з відзначенням 360-річчя з часу битви під Батогом, вирішити питання щодо фінансового та матеріально-технічного забезпечення цих заходів.
3. Рекомендувати Державному комітету телебачення і радіомовлення України організувати тематичні теле- і радіопередачі, присвячені битві під Батогом, та забезпечити висвітлення в засобах масової інформації заходів, що проводитимуться у зв’язку з відзначенням 360-річчя цієї історичної події.
4. Запропонувати Українському державному підприємству поштового зв’язку «Укрпошта» видати поштову марку, присвячену 360-річчю з часу битви під Батогом.
5. Контроль за виконанням цієї Постанови покласти на Комітет Верховної Ради України з питань культури і духовності.
6. Ця Постанова набирає чинності з дня її прийняття.
Голова Верховної Ради України В. ЛИТВИН.
м. Київ,
22 березня 2012 року.
№ 4614-VІ.